Lounge Land

Loungeland is een area waar je heerlijk relaxed Ribs & Blues kan beleven. Zo staan er diverse van kabelhaspels gemaakte banken, staan er drie hottubs gevuld met lekker warm water inclusief kleedhokjes, zijn er waterpijpen te vinden in een tentipitent en kan je al loungend een graffity artiest gedurende 2 dagen een kunstwerk zien maken.

In Loungeland zijn ook een paar bijzondere attracties te zien en te beleven the Virtual Reality Experience, een duiktank, zelf een cigarbox gitaar bouwen en op 2de pinksterdag de zonnewagen van de TU Delft: NUNA9.

    

Relax in dampende HOTTUBS 

Je kan je eigen zwembroek, badpak, bikini of boxershort meebrengen maar je kan ook een zwembroek gebruiken die aanwezig is!

Uiteraard zijn er kleedhokjes.

 

Neem een verfrissende duik in een DUIKTANK

Waterliefhebbers kunnen zich ter plekke in een wetsuit hijsen om vervolgens met een zuurstoffles op de rug een duik te nemen in een duiktank met verwarmd water. In de duiktank kan men in een heus onderwatercafé aan een bar met een echte tap gaan zitten of een potje onderwaterbiljart spelen. De wanden van de duiktank zijn voorzien van ramen zodat ook het publiek buiten de tank kan genieten van de acties van de duikers in de tank!

Een ware belevenis voor zowel de duiker als de toeschouwer.

 

Virtual Reality Experience

Ervaar de waanzinnige wereld van 3D met een echte Virtual Reality bril!

 

Beelden en films in 3D zijn inmiddels op heel veel plekken te bewonderen o.a. in bioscopen, voor de tv en in attractieparken. 3D bekijken en ervaren middels een Virtual Realty bril is daar in de afgelopen paar jaar bijgekomen.

 Op het Ribs & Blues Festival kan je op zondag en maandag in Loungeland de sensatie van 3D bekijken met een Virtual Reality bril zelf meemaken en beleven. In de tent van the Virtual Reality experience liggen de nodige professionele Virtual Reality brillen, waaronder de Samsung Gear. Alle brillen zijn beschikbaar gesteld door het Utrechtse bedrijf VR-House www.vr-house.nl


Kijk voor meer informatie op de Virtual reality pagina

  

Bouw je eigen gitaar in de Workshop: ZELF EEN CIGAR BOX GITAAR BOUWEN

De cigar box gitaar is het oer blues instrument en uit de USA over komen waaien naar Europa. O.a. de arme bevolking op de katoenplantages in de Mississippi delta had geen geld om dure gitaren te kopen en bouwden ze zelf van oude bezemstelen een paar draden als snaar en een lege oude sigarendoos als klankkast. Denk daarbij aan artiesten als Lightnin’ Hopkins, Muddy Waters maar ook BB King, die op cigar box gitaren ‘the blues’ leerden spelen. Zelfs Jimi Hendrix is ooit op een cigar box gitaar begonnen.

Onder aanvoering van  Seasick Steve, Jack White, maar ook Keith Richards van the Rolling Stones en zelfs Bono van U2 en acteurs als Johnnie Depp, heeft de cigar box gitaar momenteel een ware cult status.

Kijk voor meer informatie op de Maak je eigen gitaar pagina

 

Bewonder en maak een selfie bij de ZONNEWAGEN NUNA9

Op maandagmiddag 5 juni is in Loungeland NUNA9 te bewonderen. NUNA9 is de door zonne-energie aangedreven zonne-auto van het NUON Solar Team, ontwikkeld en gebouwd door zestien gedreven studenten van de Technische Universiteit Delft, www.nuonsolarteam.nl

kijk voor meer informatie op de Zonnewagen Nuna9 pagina

 

Dus als je heerlijk wilt relaxen, je zelf lekker wilt verwennen OF WILT GENIETEN VAN HEEL BIJZONDERE ATTRACTIES dan is LOUNGELAND the place to be!  

  

Lounge land

 

Loungeland is mede mogelijk gemaakt door Ro-En-Zo, bedenker van festivalconcepten www.ro-enzo.com/

  • Ribs & Blues Facebook
  • Ribs & Blues Twitter
  • Ribs & Blues Youtube

TWEETS