Lounge Land

Loungeland is een area waar je heerlijk relaxed Ribs & Blues kan beleven. Zo zijn er veel zitplekken o.a. op van kabelhaspels gemaakte banken, zijn er waterpijpen te vinden in een tentipitent, zijn er barbiers, kan je je schoenen laten poetsen, je heerlijk laten masseren of meedoen met een yogasessie.

In Loungeland kan je ook zelf een cigarbox gitaar bouwen. 

 

YOGA

Mocht je tijdens het festival verzeild raken in Loungeland om even de blues de blues te laten...kom dan aan een yogasessie meedoen! 

In deze 15/20 minuten gaan we samen jouw eigen ribbenkast lekker los maken, je hart daarbinnen de ruimte geven. Natuurlijk komt ook de rest van je lijf aan de beurt, het één kan niet zonder het ander! Lekker bewegen, kijken hoe flexibel je tijdens zo'n festival bent, maar vooral...even ontspannen! Zodat je daarna weer geheel en al kunt laten raken door de muziek. 

Ik ont-moet je graag!    www.veerkracht-yoga.nl

 

De World’s Smallest Escape Room 

De World’s Smallest Escape Room is de allerkleinste mobiele escape room ter wereld. Ervaar hoe het is om opgesloten te zitten in een kantoor van minimale afmetingen. Wie ontsnapt binnen de tijd en weet de deur automatisch te openen? Wie zet de snelste tijd neer? Een unieke mogelijkheid voor jong en oud om op humoristische wijze logica onder tijdsdruk te testen…

Per keer kunnen maximaal 4 deelnemers naar binnen. Deelnemers dienen te ontsnappen binnen 30 seconden nadat de deur is gesloten.

Deze act wordt u aangeboden door het HOFTHEATER

  

Bouw je eigen gitaar in de Workshop: ZELF EEN CIGAR BOX GITAAR BOUWEN

De cigar box gitaar komt van oorsprong uit de USA. In begin vorige eeuw hadden de negers op de katoenplantages in de Mississippi delta  geen geld en wilden toch muziek maken. Van een bezemsteel als hals en een lege sigarendoos als klankkast werden eenvoudige 1 of 3 snarige instrumenten gebouwd. Op die instrumenten speelde men bv muziek die we nu kennen als de blues. Tegenwoordig heeft de cigar box gitaar een ware cultstatus, doordat bekende acteurs als Johnnie Depp, artiesten als bv Seasick Steve, Keith Richards, Bono van U2 , Paul Mc Cartney en vele andere beroemdheden er graag mee pronken.

Een cigar box gitaar is een relatief gemakkelijk te bespelen instrument en velen kunnen tot hun eigen grote verrassing al na een paar minuten les een blues lick er op spelen. Daarmee het instrument voor de totaal beleving van de blues! 

Cigarbox Henri van www.dutchinstruments4u.nl komt met zijn stand vol met (acoustische en electrische) cigar box gitaren, cigar box versterkers en aanverwante sigarendoos artikelen weer naar het het Ribs & Blues festival om daar demo’s te geven hoe zo’n gitaar gebouwd wordt en bespeeld wordt. 

Kom dus gezellig bij zijn stand kijken en nog mooier: je mag als je wil er zelf ook eens een proberen te bespelen!

Een zeer gezellige en super interactieve stand dus, waar men onder kwinkslagen en humor veel over de cigar box gitaren te weten kan komen.

Kijk voor meer informatie op de Maak je eigen gitaar pagina

zie ook: https://youtu.be/NKCvj1lQFXE

Naast cigar box gitaren kan men ook de prachtige zelfgebouwde ‘normale’ 6 snarige gitaren van Raaltenaar Marcel Ruiter bewonderen. Hij zal een aantal zeer mooie modellen meenemen.

Ook te vinden in Loungeland: een barbier en een schoenenpoetser!

Dus als je heerlijk wilt relaxen, je zelf lekker wilt verwennen OF WILT GENIETEN VAN HEEL BIJZONDERE ATTRACTIES dan is LOUNGELAND the place to be!   

Lounge land

 

Loungeland is mede mogelijk gemaakt door Ro-En-Zo, bedenker van festivalconcepten www.ro-enzo.com/

Smallest Escaperoom is mede mogelijk gemaakt door Hoftheater ,Raalte

  • Ribs & Blues Facebook
  • Ribs & Blues Twitter
  • Ribs & Blues Youtube

TWEETS