KidsAdventureland

 

Speciaal voor de kids is er natuurlijk ook dit jaar weer het befaamde KidsAdventureland. Hèt Ribs & Blues pretpark met elk jaar nieuwe attracties.Toegang en deelname zijn helemaal GRATIS! 

 

KidsAdventureland bestaat uit 3 werelden:

  • Mini kids world    voor de allerkleinsten van 0 tot 4 jaar  
  • Kids Corner         voor kids t/m 12 jaar
  • Adventureland     uitdagende attracties voor de oudere kids en jongeren

 

Mini Kids World

 

 

De allerkleinsten (van 0 tot 4 jaar) kunnen in deze veilige speelhoek meedoen aan allerlei leuke spelletjes. Er staat ook een springkussen. De ouders kunnen ondertussen met een gerust hart een drankje halen. 

Speciaal voor de kleine bezoeker is er een BABYVERSCHOONPLAATS inclusief een magnetron om een flesje op te warmen. 

 

Kids Corner 

Kids Corer

 

De kids t/m 12 jaar hoeven zich geen moment te vervelen, want in de Kids Corner is heel veel te doen! Bijvoorbeeld: schminken, houten spellen, zelf popcorn en stokbrood bakken, een draaimolen en een groot springkussen, het Jungle Paradijs.

Naast al deze gratis attracties is er ook genoeg lekkers te eten en drinken, o.a. snoep, ijsjes, suikerspinnen, hotdogs, poffertjes en fris. 

Speciaal voor de kids t/m 12 jaar zijn er Kidsdollars gemaakt, die de helft van een Ribs & Blues munt waard zijn. Zo kunnen kids zelf hun eigen eten en drinken halen. De Kidsdollars kunnen overigens niet door volwassenen worden gebruikt.  

 

Ook hier hoeven ouders zich geen zorgen te maken om het welzijn van hun kind, want er is deskundige begeleiding door Drumfanfare St. Caecilia en dansgroep Ralda.  

 

ROBOTWORLD 

In Robotworld leer je spelenderwijs hoe je een robot kan programmeren. Er zijn drie verschillende robots, o.a. de OZOBOT. www.ozobot.com  Trek met verschillende kleuren stiften lijnen op een vel papier, zet de OZOBOT er op en de OZOBOT volgt precies de lijnen die jij getrokken hebt en laat een lampje branden in de kleur van de lijn die jij getekend hebt. Daarna kan je de OZOBOT allerlei commando’s geven: harder, tollen, springen….. AMAZING!!

Beschikbaar gesteld door TJM Supplies Raalte www.tjmsupplies.nl/

 

VIRTUAL REALITY EXPERIENCE

Ervaar de waanzinnige wereld van 3D met een echte Virtual Reality bril!

Beelden en films in 3D zijn inmiddels op heel veel plekken te bewonderen o.a. in bioscopen, voor de tv en in attractieparken. 3D bekijken en ervaren middels een Virtual Realty bril is daar in de afgelopen paar jaar bijgekomen.

Op het Ribs & Blues Festival kan je op zondag en maandag de sensatie van 3D bekijken met een Virtual Reality bril zelf meemaken en beleven. In de tent van the Virtual Reality experience liggen de nodige professionele Virtual Reality brillen, waaronder de Samsung Gear. Alle brillen zijn beschikbaar gesteld door het Utrechtse bedrijf VR-House www.vr-house.nl


Kijk voor meer informatie op de Virtual reality pagina

 

CANDYLAND

I WANT CANDY!CANDYLAND is een zoete en kleurrijke area op het KIDS ADVENTURE LAND terrein voor onze kleinste rockers! CANDYLAND is gevuld met de leukste activiteiten, waar niet alleen de kids maar ook de rest van de festivalbezoekers letterlijk zullen blijven plakken! Pak je foto momentje, maak je eigen muziek and play some games!  

Mogelijk gemaakt door: VINT-IETS! www.vint-iets.nl

Candyland Ribs & Blues 2018

 

Adventureland 

 

 

 

Niet bang aangelegd? Dan is Adventureland echt iets voor jou! Outdoorcenter de Wilgenwaerd uit Nijverdal en Kraanbedrijf van Straaten maken en begeleiden allerlei leuke attracties!  Tokkelen: je klimt op een 15 meter hoge steiger (en dat is best hoog, zul je zien!).Vervolgens word je stevig vastgemaakt en vlieg je dwars over het festivalterrein aan een kabel van 72 meter lang, waarbij je uiteindelijk helemaal aan de andere kant weer neerkomt! Zo zie je alles vanuit de lucht onder je voorbij schieten. 

Ook is er een bungee-trampoline en een stormbaan, de Mad Race: klimmen, glijden, rollen en springen, je moet het allemaal doen om aan het einde van deze stormbaan te komen.

Sweeper: de spannende sweeper draait met zijn 2 armen rond en van laag naar hoog terwijl de snelheid per ronde wordt opgevoerd.  


 

 

  

Race simulator.

Zowel op de eerste als op de tweede pinksterdag staan er in Adventureland heuse RACESIMULATOREN.  Stap zelf achter het stuur van de professionele race simulatoren en ga de competitie aan met jezelf of met je vrienden. Hoe is jouw bochtenwerk, remtechniek en drive om te winnen?

Verbeter de rondetijden op verschillende bekende circuits. Grijp het stuur in de levensechte simulatoren en beleef de ultieme race-simulatie.

Deze racesimulatoren zijn beschikbaar gesteld door het Raalter bedrijf AZERTY. www.azerty.nl

 

Papa’s en Mama’s Bar 

Ook aan de papa’s en mama’s is gedacht. Zo is er een eigen bar met uitzicht op de spelende kids, een buggy-parkeerplaats, een verschoonhoekje en de mogelijkheid een flesje te verwarmen. En mochten de kids ondertussen zijn zoekgeraakt, dan is er een meetingpoint bij de bar. 

 

Sheriff

 

Kids Adventureland heeft een eigen sheriff, die het park officieel opent, alle attracties goedkeurt en al het lekkers voorproeft. Dit zodat we zeker weten dat alles helemaal goed is. In 2018 hebben zelfs twee sheriffs de eer, Britt Dijk en Tess Schutte uit Raalte. De Sheriffs zijn te herkennen aan het shirt met ster en revolvers en…….zij zijn tijdens Pinksteren in KidsAdventureland de baas!

 

Openingstijden Kids Adventureland

Zondag 20 mei: 13.00 – 19.00 uur
Maandag 21 mei: 13.00 – 18.00 uur

 

Deelname aan alle attracties in KidsAdventureland is GRATIS maar wel voor eigen risico!

  • Ribs & Blues Facebook
  • Ribs & Blues Twitter
  • Ribs & Blues Youtube

LINE-UP ZATERDAG

TWEETS