KidsAdventureland

 

Speciaal voor de kids is er natuurlijk ook dit jaar weer het befaamde KidsAdventureland. Hèt Ribs & Blues pretpark met elk jaar nieuwe attracties.Toegang en deelname zijn helemaal GRATIS! 

 

KidsAdventureland bestaat uit 3 werelden:

  • Mini kids world    voor de allerkleinsten van 0 tot 4 jaar  
  • Kids Corner         voor kids t/m 12 jaar
  • Adventureland     uitdagende attracties voor de oudere kids en jongeren

 

Mini Kids World

 

KidsAdventureLand 

De allerkleinsten (van 0 tot 4 jaar) kunnen in deze veilige speelhoek meedoen aan allerlei leuke spelletjes. Er staat ook een springkussen. De ouders kunnen ondertussen met een gerust hart een drankje halen. 

 

Kids Corner 

 

Kids Corer

 

De kids t/m 12 jaar hoeven zich geen moment te vervelen, want in de Kids Corner is heel veel te doen! Bijvoorbeeld: schminken, houten spellen, zelf popcorn en stokbrood bakken, een draaimolen en een groot springkussen, het ungle Paradijs.

Naast al deze gratis attracties is er ook genoeg lekkers te eten en drinken, o.a. snoep, ijsjes, suikerspinnen, hotdogs, poffertjes, fris. Een heel bijzondere snack is de appelchips van wijngaard de Landman Raalte,  Chips gemaakt van appels, gedroogd met tegenwind! Ze zijn kant en klaar te verkrijgen maar je kan ze ook ter plekke zelf maken samen met de mensen van wijngaard de Landman.

Speciaal voor de kids t/m 12 jaar zijn er Kidsdollars gemaakt, die de helft van een Ribs & Blues munt waard zijn. Zo kunnen kids zelf hun eigen eten en drinken halen. De Kidsdollars kunnen overigens niet door volwassenen worden gebruikt.  

 

Ook hier hoeven ouders zich geen zorgen te maken om het welzijn van hun kind, want er is deskundige begeleiding door Drumfanfare St. Caecilia en dansgroep Ralda.  

 

ROBOTWORLD

 

In Robotworld leer je spelenderwijs hoe je een robot kan programmeren. Er zijn drie verschillende robots, o.a. de OZOBOT. www.ozobot.com  Trek met verschillende kleuren stiften lijnen op een vel papier, zet de OZOBOT er op en de OZOBOT volgt precies de lijnen die jij getrokken hebt en laat een lampje branden in de kleur van de lijn die jij getekend hebt. Daarna kan je de OZOBOT allerlei commando’s geven: harder, tollen, springen….. AMAZING!!

Beschikbaar gesteld door TJM Supplies Raalte www.tjmsupplies.nl/

 

CACT-HUGS 

 

Haak mee aan een gigantisch grote cactus om deze daarna lekker te knuffelen

 

 

 

Adventureland 

 

 

Niet bang aangelegd? Dan is Adventureland echt iets voor jou! Outdoorcenter de Wilgenwaerd uit Nijverdal en Kraanbedrijf van Straaten maken en begeleiden allerlei leuke attracties!  Tokkelen: je klimt op een 15 meter hoge steiger (en dat is best hoog, zul je zien!).Vervolgens word je stevig vastgemaakt en vlieg je dwars over het festivalterrein aan een kabel van 72 meter lang, waarbij je uiteindelijk helemaal aan de andere kant weer neerkomt! Zo zie je alles vanuit de lucht onder je voorbij schieten. 

Ook is er een bungee-trampoline en een stormbaan, de Mad Race: klimmen, glijden, rollen en springen, je moet het allemaal doen om aan het einde van deze stormbaan te komen.

Sweeper: de spannende sweeper draait met zijn 2 armen rond en van laag naar hoog terwijl de snelheid per ronde wordt opgevoerd.  

Een bijzondere nieuwe uitdagende attractie is Magic Light.In een soort groot, leeg bassin is de uitdaging om zo snel mogelijk van het ene naar het andere oplichtende lampje te rennen.

 

Speciaal voor de iets oudere jeugd is in Adventureland een uitdagende skatebaan te vinden. Ervaren skaters geven er demonstraties maar, wat veel mooier is: je mag zelf ook de skates aantrekken en onder leiding van instructeurs proberen de knepen van het skaten onder de knie te krijgen. Is dat cool of is dat cool!!!

  

Stormbaan van Cartoon Network

 

In de grote, uitdagende stormbaan van Cartoon Network kan je je helemaal uitleven. Zeker als je met z’n tweeën gaat en de strijd aangaat wie als eerste over is! Wordt jij de winnaar?

 

Skatebaan

 

Speciaal voor de iets oudere jeugd is in Adventureland een uitdagende skatebaan te vinden. Ervaren skaters geven er demonstraties maar, wat veel mooier is: je mag zelf ook de skates aantrekken en onder leiding van instructeurs proberen de knepen van het skaten onder de knie te krijgen. Is dat cool of is dat cool!!!

 

Stuntarea the Dead End

 

Het Raalter bedrijf Stuntcamp gaat een speciale stuntarea inrichten genaamd: The Dead End! Hier kan je, onder begeleiding van stuntman Chuck Borden, een aantal stunts doen, stunts die de adrenaline in je lijf tot een kookpunt brengen! Stunts ook waarmee je nog prijzen kan winnen ook! Ga jij die uitdaging aan?

 

Formule 1 simulator.

 

Op 2e Pinksterdag staat er in Adventureland een heuse Formule 1 simulator. Stap zelf achter het stuur van de professionele race simulatoren en ga de competitie aan met jezelf of met je vrienden. Hoe is jouw bochtenwerk, remtechniek en drive om te winnen?

Verbeter de rondetijden op verschillende bekende circuits. Grijp het stuur in de levensechte simulatoren en beleef de ultieme race-simulatie.

 

Papa’s en Mama’s Bar

 

Ook aan de papa’s en mama’s is gedacht. Zo is er een eigen bar met uitzicht op de spelende kids, een buggy-parkeerplaats, een verschoonhoekje en de mogelijkheid een flesje te verwarmen. En mochten de kids ondertussen zijn zoekgeraakt, dan is er een meetingpoint bij de bar. 

 

Sheriff

 

 

Kids Adventureland heeft een eigen sheriff, die het park officieel opent, alle attracties goedkeurt en al het lekkers voorproeft. Dit zodat we zeker weten dat alles helemaal goed is. Dit jaar hebben zelfs twee sheriffs de eer, Érin Marsman en Evian Wilpshaar uit Raalte. De sheriffs Érin en Evian zijn te herkennen aan het shirt met ster en revolvers en…….zij zijn tijdens Pinksteren in KidsAdventureland de baas!

 

Openingstijden Kids Adventureland

Zondag 24 mei: 13.00 – 19.00 uur
Maandag 25 mei: 13.00 – 18.00 uur

 

Deelname aan alle attracties in KidsAdventureland is GRATIS maar wel voor eigen risico!

  • Ribs & Blues Facebook
  • Ribs & Blues Twitter
  • Ribs & Blues Youtube

TWEETS