Je Eigen gitaar maken

Bouw je eigen gitaar in de Workshop: ZELF EEN CIGAR BOX GITAAR BOUWEN

De cigar box gitaar is het oer blues instrument en uit de USA over komen waaien naar Europa. O.a. de arme bevolking op de katoenplantages in de Mississippi delta had geen geld om dure gitaren te kopen en bouwden ze zelf van oude bezemstelen een paar draden als snaar en een lege oude sigarendoos als klankkast. Denk daarbij aan artiesten als Lightnin’ Hopkins, Muddy Waters maar ook BB King, die op cigar box gitaren ‘the blues’ leerden spelen. Zelfs Jimi Hendrix is ooit op een cigar box gitaar begonnen.

Onder aanvoering van  Seasick Steve, Jack White, maar ook Keith Richards van the Rolling Stones en zelfs Bono van U2 en acteurs als Johnnie Depp, heeft de cigar box gitaar momenteel een ware cult status.

 

 

In Loungeland kan je onder begeleiding van Cigarbox Henri van www.dutchinstruments4u.nl in ca 1.5 uur een acoustische, 3 snarige, ongefrette cigar box slide gitaar bouwen. Deze gitaartjes zijn prachtige instrumenten voor zowel beginners die nog nooit geen snaar instrument in handen hebben gehad als  gevorderden en voor hen een mooie gimmick op het podium. We doen dit in groepjes van maximaal 4 man per groep en er zijn over de beide dagen meerdere sessie. Opgave vooraf is noodzakelijk, ivm de te bestellen onderdelen. Er is slechts een beperkt aantal plekken, dus wees er snel bij!

Wanneer de gitaar af is, krijgen de deelnemers les hoe ze hem kunnen stemmen in de open stemming, een bluessong en een rock lick kunnen spelen en hoe de gratis bottleneck die als slide wordt meegeleverd, te gebruiken.

 

Er wordt een speciaal Ribs & Blues tarief gehanteerd: Deelname aan de workshop kost slechts 60,- euro p.p. Opgave gaat uitsluitend via E-mail naar: [email protected]

 

Na afloop gaat men naar huis met een mooie eigen gebouwde “oer blues” gitaar en met ook nog eens de gratis  videolessen “How to play” erbij, om zich thuis verder te kunnen bekwamen in het gitaar spel.

 

En… uiteraard is het mogelijk in de stand van Cigarbox Henri een aantal modellen cigar box gitaren en cigar box versterkers  te zien, te testen en te horen.

 

Nog nooit een cigar box gitaar gezien en graag weten  hoe die klinken?

Cigarbox Henri staat met zijn band The New American Farmers de zaterdagmiddag voor Ribs & Blues op het terras bij café Borrelz in het centrum van Raalte.

 

Zie ook www.dutchinstruments4u.nl en Facebook/Cigarbox Henri voor meer info

  • Ribs & Blues Facebook
  • Ribs & Blues Twitter
  • Ribs & Blues Youtube

TWEETS